Rodewijnmousse

Voor 8:

Voor 8:

250 ml room

6 eieren

6 el gelei van rode bessen

1/2 fles rode bourgogne of CÃ’tes du Rhone

13 blaadjes gelatine

Laat de gelatine weken in koud water. Klop de dooiers tot de massa wit uitslaat. Spatel de bessengelei door de massa. Voeg de rode wijn toe. Hou een beetje wijn opzij. Knijp de gelatine uit en laat op zacht vuur smelten in een beetje rode wijn. Roer de opgeloste gelatine door het dooiermengsel zonder klonters te vormen.

Klop de room op en voeg toe. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel voorzichtig door het mengsel. Voeg indien gewenst suiker toe (hangt af van de hoeveelheid suiker in de bessengelei).

Verdeel de mousse over grote wijnglazen. Versier eventueel met een trosje rode bessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content