Rodepoonfilet met mediterrane groenten en rodewijnsaus

  • Moeilijkheid

Rodepoonfilet met mediterrane groenten en rodewijnsaus

4 filets rode poon, olijfolie, 1 kleine ui, 120 g venkel, 1/2 rode paprika, 1/2 mergpompoen, 1/2 aubergine, 12 zwarte, ontpitte olijven, 2 tomaten, 8 blaadjes basilicum, takje tijm, 1/2 teentje knoflook, peper en zout, 40 cl gecorseerde rode wijn, 1 kruidnagel, 1 kruidentuiltje, 4 zwarte ontpitte olijven, 1 tak witte selder, 1 wortel, 1 sjalot, 10 cl balsamicocrème, koude boter, 12 bolletjes wortel, 12 stukjes mergpompoen, in olijfvorm getrokken zwarte tagliatelle.

Ontdoe de rodepoonfilet van de graatjes. Was de vis en dep droog. Blancheer de geschilde knoflook en stamp met basilicumblaadjes en olijfolie. Snij ui, venkel, mergpompoen, paprika, aubergine, tomaten en olijven in brunoise. Verwarm olijfolie en stoof de ui met tijmblaadjes. Voeg venkel toe en na 3 min de paprika en 3 min later de rest van de groenten. Stoof nog 2 min. Voeg knoflook met basilicum toe en kruid.

Klop de poonfilets plat, smeer in met olijfolie en kruid. Bedek voor de helft met het groentemengsel en plooi dicht. Doe olie op de buitenkant en plaats 8 minuten in een oven van 180°C. Snij de sjalot, olijven, witte selder en wortel in blokjes en doe met rode wijn, kruidnagel en kruidentuiltje in een sauspot. Laat 20 min koken, voeg balsamico toe en laat zachtjes verder koken.

Klop de saus op met klontjes koude boter. Plaats de poon op een warm bord en breng saus, groenten en zwarte tagliatelle aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content