Voor 4:
1 ui
2 tenen knoflook
3 el plantaardige olie
1 tl komijnzaadjes
1 tl korianderzaadjes
2 el plantaardige olie
125 g rode linzen
6 dl groentebouillon
1/4 tl cayennepeper
200 g tomatenblokjes in blik
1 bosje koriander
Zout
Naanbroodjes:
250 g witbroodmeel
1/2 tl zout
3,5 g gedroogde gist
2 el plantaardige olie
ca. 1,5 dl water
Maak eerst de broodjes: doe meel, zout en gist in een kom. Roer er 1 eetlepel olie en het water onder tot een zacht deeg ontstaat. Kneed 5 minuten tot het deeg glad is, dek af en laat ca.1 uur rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
Snipper intussen de ui en knoflook. Fruit in de olie. Rooster de komijn- en korianderzaadjes. Maal fijn en voeg toe aan de pan, samen met de linzen, bouillon en cayennepeper. Laat 20 minuten koken op een laag vuur. Voeg halverwege de kooktijd de tomatenblokjes toe. Mix de soep met de koriander en kruid met zout. Hou warm.
Kneed het deeg even door op een bebloemd werkvlak. Verdeel in 4 porties en rol elke portie uit tot een ovaal van een 1/2 cm dik. Bak de broodjes 1 minuut aan elke kant in 1 eetlepel olie op hoog vuur. De broodjes zullen rijzen en kleuren tijdens het bakken.
Schep de soep in 4 kommen geef er de naanbroodjes bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier