Rodekoolsoep met spekjes en uien

Ondersteunend beeld dat niet tot het recept behoort. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 10 personen

600 g rode kool

4 uien

2 grote aardappelen

een stuk van 250 g gerookt spek

1 eetlepel azijn

4 liter water of fond van gevogelte

30 gram boter

peper en zout

Bereiding

1. Was de groenten. Snijd de rode kool in stukken en hak 3 uien fijn. Snijd het zwoerd van het spek. Smelt de boter in een grote kookpot en smoor daarin de rode kool en de gehakte uien met het deksel op de pot. Doe het spekzwoerd erbij en kruid met peper en zout. Laat even op een zacht vuurtje garen.

2. Snijd de aardappel(en) in stukken. En voeg deze, samen met het water of de gevogeltefond, bij de rodekool. Laat gedurende 1 uur op een zacht vuurtje sudderen, met het deksel op de pot. Roer af en toe.

3. Haal het zwoerd uit de pot. Mix de soep en giet ze vervolgens door een zeer fijne zeef. Voeg er 1 eetlepel azijn aan toe. Houd warm.

4. Snijd de resterende ui fijn en hak het spek in zeer kleine stukjes. Stoof de ui glazig in een braadpan. Bak vervolgens het spek gaar in dezelfde pan. Strooi wat spek en ui in een diep bord en overgiet met soep. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content