Rodekool met wilde eend en sabayon van graanmosterd
Voor 4:
Voor 4:
1 ui
Â1/2 rodekool
boter
sap van 1 citroen
1 dl rode wijn
1 el suiker
3 el aalbessengelei
6 appels (Schone van Boskoop)
2 tot 3 wilde eenden
4 eierdooiers
1 flesje Rodenbach
3 el graanmosterd
pitten van 1 granaatappel
peper en zout
Snij de ui en rodekool fijn. Stoof enkele minuten in boter. Voeg het citroensap, de rode wijn, suiker, aalbessengelei, en de geschilde en in stukken gesneden appels toe. Laat 2 u. stoven. Kruid nadien met peper en zout.
Bak de wilde eenden aan alle kanten aan in boter. Braad 15 min. in een oven van 220°C. Laat nadien enkele minuten rusten en snij de borsten met de bouten van de karkassen.
Klop de eierdooiers met de Rodenbach en de graanmosterd op tot een sabayon. Kruid met peper en zout. Serveer de eend met de rodekool en de sabayon. Werk af met granaatappelpitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier