Rodebietensoep met mierikswortel, venkel en vleesballetjes

© Getty
Voor 4 à 6 personen
  • 50 g boter
  • 1 ui, 1 venkel
  • schil van 1 sinaasappel
  • 500 g gekookte rode bieten (vacuüm)
  • 75 cl groentebouillon
  • 2 el kant-en-klare mierikswortelroom
  • 200 g zure room
  • 1 bosje dille
  • 1 el versgeraspte mierikswortel
  • Zout
Voor de balletjes
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 200 g gemengd gehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Maak eerst de balletjes: maal de venkelzaadjes fijn en meng ze met het gehakt. Kruid naar smaak en vorm er balletjes van 2 cm diameter van.
  2. Smelt de boter in een grote pan en snipper de ui. Snij de venkel in blokjes. Fruit ui en venkel in de boter. Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de repen in de pan. Snij de bieten in stukken en voeg ook toe aan de pan. Giet er de groentebouillon op en breng aan de kook. Laat de bieten gaarkoken.
  3. Verwijder de sinaasappelschil en mix de soep glad met de mierikswortelroom; voeg eventueel wat meer bouillon toe als de soep te dik is. Kruid met zout en hou warm.
  4. Bak de balletjes goudbruin in de olijfolie. Meng intussen de zure room met de fijngehakte dille en mierikswortel. Verdeel de vleesballetjes over borden, giet er de rodebietensoep over en werk af met een lepel dilleroom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content