Rode schorpioenvis met zoetzure tomatenpesto

Fresh “Red Scorpion Fish” fillets – Scorpaena Scrofa © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Volg dit recept en je maakt probleemloos de zoetzure tomatenpesto die de visfilets begeleidt.

Volg dit recept en je maakt probleemloos de zoetzure tomatenpesto die de visfilets begeleidt.

Voor 4 personen

filets van 4 rode schorpioenvissen (rascasse), met vel en geschubd

Vinaigrette:

5 tl versnipperde sjalot

5 tl miniblokjes tomaat

5 tl miniblokjes wortel

5 tl miniblokjes courgette (met schil)

3 dl olijfolie van eerste persing

0,75 dl aceto balsamico

fijngehakte Romeinse kervel

basilicum

bladpeterselie

peper uit de molen

zout

een snuifje poedersuiker

Tomatenpesto:

32 kerstomaatjes

16 middelgrote blaadjes basilicum

2 langwerpige sjalotten

10 g suiker

olijfolie van eerste persing

aceto balsamico

zout

peper uit de molen

Groentespaghetti:

1/2 dikke wortel

1/2 courgette

1 dikke prei

olijfolie om te bakken

peper

zout

Versiering:

gefrituurde blaadjes basilicum

platte peterselie

Romeinse kervel

reepjes zwarte truffel (facultatief)

Bereiding

1. Bereid een vinaigrette met de opgenoemde ingrediënten. Maak tomatenpesto door de fijngesneden sjalotjes in olijfolie glazig te stoven. Voeg de kerstomaatjes toe. Strooi de suiker over de tomaatjes wanneer de velletjes beginnen te barsten. Karamelliseer de tomaatjes kort en blus de warmte in de pan met een klein scheutje aceto balsamico. Voeg de fijngehakte basilicum toe en laat de pesto nog enkele minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

2. Kruid de visfilets, bak kort in een grillpan en plaats in een vuurvaste schotel.

3. Bereid de groentespaghetti: was de prei en de courgette, schil de wortel en versnijd de groenten in slierten. Bak de sliertjes beetgaar in olijfolie en kruid met peper en zout.

4. Verwarm de vis in de oven. Verwarm de pesto en de vinaigrette (zonder te koken). Leg op ieder warm bord een hoopje groentespaghetti en leg daar de vis op met het vel naar boven. Bestrijk de vis met tomatenpesto. Giet de vinaigrette rond de vis en versier met gefrituurde kruiden en, indien gewenst, reepjes zwarte truffel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content