Rode biet met beestje

Voor 4:

Voor 4:

4 borsten van hoevekip

1 rode paprika

1 mango, niet helemaal rijp

olijfolie

1 el witte wijn of Noilly Prat

enkele takjes tijm

4 gekookte rode bieten

1 limoen

Marinade:

6 el tandooripoeder

6 el olijfolie

4 el limoensap

6 el volle, verse joghurt

4 el azijn (witte wijn of cider)

Saus:

1 sjalot

1,5 rode paprika

1/2 teen knoflook

1,5 dl gevogeltebouillon

1 dl witte wijn

tijm

cayennepeper

paprikapoeder

zout

De borsten met een scherp mes aan de bovenkant ondiep inkerven. De borsten in de lengte opensnijden, zodat er zakjes ontstaan.

De vulling bereiden: de paprika schillen en in kleine kubusjes snijden, de mango schillen en in iets grotere blokjes snijden. De paprika met een eetlepel witte wijn of Noilly Prat drie minuten in olijfolie stoven. Kruiden met verse tijm en mango toevoegen. Alles mengen en met deze farce de kippenborsten vullen. Het vlees dichtdrukken en vastzetten met een tandenstoker. De ingrediënten voor de marinade mengen. De borsten onderzetten in de marinade en liefst een dag laten rusten.

De saus bereiden: de sjalot versnipperen. Anderhalve paprika schillen en het vlees in blokjes snijden. De kubusjes met een geperst half teentje look en tijm stoven in boter of olie. De warmte in de pan blussen met gevogeltebouillon en witte wijn. Alles aan de kook brengen en laten pruttelen tot de groente gaar is. Kruiden met cayennepeper, paprikapoeder en een weinig zout.

De bieten in staafjes snijden en besprenkelen met limoensap. Het vlees uit de marinade halen, half droog deppen en op de barbecue langzaam sappig en goudbruin roosteren. Het vlees schuin in plakken snijden. De saus uitgieten op warme borden. Het vlees in de saus schikken en garneren met rode biet en eventueel een weinig peterselie of tijm. Opdienen met in veldkleed gekookte aardappelen, doormidden gesneden en afgedekt met een snede koude rode boter.

*Rode boter bereidt men door malse boter, paprika, groene kruiden, knoflook, paprikaoeder en cayennepeper te cutteren, als rol te verpakken en te laten opstijven in de ijskast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content