Robijn (amandel-kersentaart)

  • Moeilijkheid

Robijn (amandel-kersentaart)

Voor 5 of 6 personen:

Biscuit:

100 g bloem

1 el chemische gist

100 g amandelpoeder

4 eieren

125 griessuiker

75 g boter

Garnituur:

200 g kersenjam

150 g frambozenjam

Juweelversiering:

50 g amandelschilfers

1 kl acaciahoning

witte kristalsuiker

rode kristalsuiker (suikerriet)

maraschinokersen

Biscuit: zeef de bloem en de gist, vermeng ze met amandelpoeder. Scheid eierdooiers en eiwitten. Doe de suiker bij de eierdooiers en klop stijf. Voeg de boter toe, klop stijf en vermeng met bloem-amandelmengsel. Klop de eiwitten stijf en schep ze erdoor. Doe het deeg in een vorm, bak 45 min. op 160 °C. Laat afkoelen.

Versiering: breng de 2 soorten jam langzaam aan de kook en laat 8 min. koken op laag vuur. Haal van het vuur en laat afkoelen. Snijd de biscuit in drieën. Strijk de jam op de onderste en de tweede laag. Leg de laatste laag er bovenop en laat 2 uur rusten bij omgevingstemperatuur.

Juweelversiering: bak de amandelen goudbruin, bestrijk de bovenkant van de taart met honing en leg de amandelen erop. Bestrooi met kristalsuiker, rol de kersen door de rode kristalsuiker, leg ze in het midden van de taart en bestrooi het geheel met witte kristalsuiker.

Bereidingstijd: 30′ + 1.20 u. baktijd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content