Roast chicken

  • Moeilijkheid

Voor 4 à 6 :

1 kip

tijm

1 uitje

1 à 2 teentjes knoflook

peper

zout

boter

Kruid de kip heel royaal, zowel vanbinnen als vanbuiten. Snij alle uiteinden (nek, uiteinden van de vleugels,…) eraf. Hak ze grof en leg ze op de bodem van de braadslee met wat tijm, ui of knoflook. Alvorens de kip samen te binden (wat ze in compacte vorm houdt en gelijkmatig doet braden) mag ze worden gevuld met tijm, rozemarijn, dragon, een teentje knoflook,… Een werkje voor de kinderen, zodat ze later bij het eten de smaken leren herkennen.

Begin te braden in een oven die voorverwarmd is op 75 °C, tot de temperatuur binnenin de kip 65°C bedraagt (meet met een goede thermometer). Verhoog dan even flink de temperatuur om het vel te kleuren.

U kunt de kip ook braden op 140°C ; reken dan 1 uur voor 1,5 kg. Draai de kip om de 20 minuten, om het vlees gelijkmatig te laten garen; leg ze eerst op de ene zijde, dan op de andere en ten slotte op de rug. Haal de kip uit de oven en laat een halfuur rusten onder aluminiumfolie.

Giet voor de saus 3 dl water bij het vleesnat in de braadslee. Laat de vloeistof tot 1/3 inkoken, zeef en klop ze op met een beetje verse boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content