Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 el olie
  • saffraandraadjes
  • 200 g risotto (arborio of carnaroli)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 6 gedroogde vijgen
  • 3 dl room
  • 3 dl volle melk
  • bruine suiker

Verhit de olie, fruit er enkele saffraandraadjes in gedurende 5 seconden. Voeg rijst toen en roer. Bevochtig met wijn, laat al roerend inkoken. Voeg geleidelijk room en melk toe en laat telkens al roerend inkoken. Voeg op het einde de vijgen toe. Breng op smaak met bruine suiker.

Verhit de olie, fruit er enkele saffraandraadjes in gedurende 5 seconden. Voeg rijst toen en roer. Bevochtig met wijn, laat al roerend inkoken. Voeg geleidelijk room en melk toe en laat telkens al roerend inkoken. Voeg op het einde de vijgen toe. Breng op smaak met bruine suiker.