Voor 4:
1 sjalot
boter
2 koppen risottorijst (met ronde korrel, zoals arborio of carnaroli)
± 1,2 l lichte gevogeltebouillon
peper en zout
een handvol geraspte Parmezaanse kaas
200 g gemengde bospaddestoelen
basilicum
Stoof fijngehakte sjalot in boter. Voeg rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 soeplepel bouillon, laat onder voortdurend roeren inkoken. Voeg weer bouillon toe wanneer de vorige bijna helemaal is ingekookt. Blijf zo bouillon toevoegen tot wanneer de rijst gaar is.
Laat voldoende uit- maar niet droogkoken. De risotto moet smeuïg zijn. Kruid met peper, zout en Parmezaanse kaas. Roer tot de kaas is gesmolten.
Bak ondertussen de bospaddestoelen in boter. Meng voorzichtig onder de risotto, werk af met basilicum en serveer.
Tijd: 20min
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier