Risotto van chorizo en tuinbonen met kort gegrilde komijntonijn en grapefruit

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

2 el olijfolie

1 sjalot

280 g arboriorijst

1 scheut droge witte wijn

1 l kippenbouillon

1 verse pikante chorizo

1 handvol peultjes of tuinbonen

2 tomaten

100 g parmezaan

2 pompelmoezen

400 g tonijn

1 citroen

olijfolie

1 sjalot

1 laurierblad

1 mespunt paprikapoeder

1 handvol komijnzaadjes

Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, laat schrikken in ijswater en ontdoe van vel en zaden. Snij het vruchtvlees in stukjes. Blancheer de peultjes en snij in vieren. Stoof het fijngehakte sjalotje met de rijst tot de korrels quasi transparant zijn. Giet een scheut witte wijn bij de rijst en laat het vocht inkoken.

Voeg een pollepel bouillon toe en laat al roerend inkoken. Voeg een tweede pollepel toe, samen met dunne schijfjes chorizo en herhaal dit proces tot de rijst gaar is. Bij de derde lepel bouillon mogen de peultjes erbij. Haal de risotto van het vuur, giet er een flinke scheut goede olijfolie over en meng met geraspte parmezaan. Laat twee minuten rusten.

Snij de tonijn in medaillons van 100 g. Marineer in een mengsel van citroensap en olijfolie met gehakte sjalot, een laurierblad, paprikapoeder, peper en flink wat komijn (liefst in de vijzel gemalen).

Gril de tonijn 1 minuut aan beide kanten in een hete grillpan en kruid met fleur de sel. Ontdoe de pompelmoezen van schil en witte vliezen en snij in partjes. Vul een ring met risotto en leg enkele partjes pompelmoes half over elkaar heen rond de ring. Neem de ring weg en leg de tonijn op de risotto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content