Risotto van basmati met ossenstaart en schijfjes sint-jakobsvruchten

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © rtl
  • Difficulty

Voor 4 personen:

100 gr basmatirijst

8 sint jacobsvruchten

1 ossenstaart

40 gr boter

1 ui

1 wortel

1 l bruine fond

Kook de rijst en verfris hem. Bak de ossenstaart bruin samen met de ui en de wortel. Bevochtig met bruine fond en laat zachtjes pruttelen. Doe het vlees van het been en hak alles fijn. Zeef het vocht door een fijne zeef, ontvet en laat tot de helft inkoken. Bind de saus met een klontje boter.

Meng nu de rijst met de ossenstaart, bevochtig met fond en laat alles zachtjes koken met een klontje boter. Doe de risotto in ronde vormpjes en beleg met dunne schijfjes sint jacobsvruchten. Nappeer de saus over het geheel.

Tip van de chef: gebruik warme borden, zo blijft niet alleen de rijst goed warm maar worden de Sint-Jakobsvruchten ook een beetje lauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content