Risotto met worst, artisjokken en zwarte truffel

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

280 g ronde rijst (vialone nano)

6 dl kippenbouillon

20 g zwarte truffel

2 artisjokken

60 g worst

8 cl bruine varkensfond

10 g peterselieblaadjes

1 kleine ui

2 kruidnagels

extra vierge olijfolie

zout

Snij de ui in tweeÔn, steek de kruidnagels erin en verwarm de halve uien in 4 à 6 eetlepels olie. Voeg er de rijst aan toe, laat hem enkele minuten bakken terwijl u blijft roeren met een houten lepel. Schep er een pollepel bouillon bij en laat de rijst op een zacht vuurtje koken. Meng af en toe en voeg er telkens wat bouillon bij tot de rijst al het vocht heeft opgeslorpt.

Pocheer intussen de peterselieblaadjes, laat ze uitlekken, spoel ze onder koud water en mix ze.

Maak de artisjokken schoon, snij ze klein en fruit de helft snel in olie.

Snij de worst in stukjes en bak in wat olie, voeg er de rest van de artisjokken bij en bak enkele minuten op een zacht vuurtje. Haal na drie vierde van de kooktijd de ui uit de rijst en voeg er de artisjok met de worst bij. Meng goed, voeg er de helft van de bruine varkensfond, de peterselie en 5 g zwarte truffel (in héél kleine blokjes gesneden) bij en laat de rijst verder gaar worden (al dente).

Schep dan de rijst in vier ingevette cilinders en druk goed aan. Plaats de cilinders in het midden van de borden en verwijder de vorm. Versier met de gefruite artisjok en de zwarte truffel. Nappeer met de rest van de varkensfond en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content