
Risotto met wittekool
Risotto’s zijn er in allerlei variaties. Probeer dit recept met wittekool, spek en hervekaas.
Voor 4 tot 6 personen
500 g wittekool (netto)
150 g gerookt spek, in kleine stukjes gesneden
1 rode ui
3 à 4 stelen bleekselderij
50 g zoute boter
1 straaltje olijfolie vierge extra
1 l groente- of gevogeltebouillon
4 geplette jeneverbessen
100 g zachte hervekaas
peper, zout
Bereiding
1. Snijd de kool fijn met een groot mes. Doe hetzelfde met de selderij en de ui. Fruit de spekjes, de selderij en de ui in een kookpot gedurende 5 min. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat het mengsel niet kleurt.
2. Voeg de kool en de jeneverbessen toe en kruid met peper en zout. Zet het geheel 10 min. op tot de kool zacht is.
3. Voeg de rijst toe, meng goed en giet er beetje bij beetje de bouillon bij. Laat op die manier zonder deksel 15 tot 18 min. koken.
4. Voeg helemaal op het einde de hervekaas in blokjes toe. Roer goed om hem te doen smelten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier