300 g grijze garnalen
200 g risottorijst
Â1/2 l kippenbouillon
1 dl halfzoete witte wijn
2 olijfsjalotjes
1 bussel waterkers
enkele blaadjes platte peterselie
klontje boter of scheutje olijfolie
1 dl room
ijsblokje
zwarte peper
gemalen parmezaankaas
Hak een sjalotje fijn en stoof aan in een beetje olijfolie. Laat even glazig worden en voeg er de rijst aan toe. Als de rijst ook glazig wordt, blus met de witte wijn en blijf roeren tot de wijn volledig door de rijst is opgenomen.
Blus daarna met een flinke scheut kippenbouillon en blijf Â- op een zeer laag vuur en onder deksel Â- stelselmatig bouillon bijvoegen tot de rijst alle bouillon opgeslorpt heeft. (Als de bouillon op is, kan je de rijst verder laten garen met een beetje water.) Blijf alleszins goed roeren in de rijst om aankleven te voorkomen, dit duurt ongeveer 25 minuten.
Cutter de waterkers en de peterselie, samen met een ijsblokje, in een keukenrobot. Voeg deze vervolgens bij de risotto, samen met een klontje boter. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en eventueel wat gemalen parmezaankaas. Bestrooi op het allerlaatste moment met de grijze garnalen en besprenkel met een beetje room.
Recept: Marc Germonprez
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier