Risotto met waterkers en grijze garnalen

  • Moeilijkheid

300 g grijze garnalen

200 g risottorijst

Â1/2 l kippenbouillon

1 dl halfzoete witte wijn

2 olijfsjalotjes

1 bussel waterkers

enkele blaadjes platte peterselie

klontje boter of scheutje olijfolie

1 dl room

ijsblokje

zwarte peper

gemalen parmezaankaas

Hak een sjalotje fijn en stoof aan in een beetje olijfolie. Laat even glazig worden en voeg er de rijst aan toe. Als de rijst ook glazig wordt, blus met de witte wijn en blijf roeren tot de wijn volledig door de rijst is opgenomen.

Blus daarna met een flinke scheut kippenbouillon en blijf Â- op een zeer laag vuur en onder deksel Â- stelselmatig bouillon bijvoegen tot de rijst alle bouillon opgeslorpt heeft. (Als de bouillon op is, kan je de rijst verder laten garen met een beetje water.) Blijf alleszins goed roeren in de rijst om aankleven te voorkomen, dit duurt ongeveer 25 minuten.

Cutter de waterkers en de peterselie, samen met een ijsblokje, in een keukenrobot. Voeg deze vervolgens bij de risotto, samen met een klontje boter. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en eventueel wat gemalen parmezaankaas. Bestrooi op het allerlaatste moment met de grijze garnalen en besprenkel met een beetje room.

Recept: Marc Germonprez

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content