Risotto met sint-jakobsschelpen en asperges

7197d322755340651f1bb746d15f22e0

Wegdromen bij een goed bordje risotto. Dit heerlijke gerecht is een favoriet uit de Italiaanse keuken.

Wegdromen bij een goed bordje risotto. Dit heerlijke gerecht is een favoriet uit de Italiaanse keuken.

Voor 4 personen

6 grote sint-jakobsschelpdieren

12 witte asperges

300 g risottorijst

1/2 l kippenbouillon

50 g boter

2 sjalotten

1 dl witte wijn

2 el olijfolie

peper en zout

Bereiding

1. Schil de asperges en verwijder het onderste stukje. Breng de schillen en afgesneden stukjes aan de kook in gezouten water en laat 15 minuten trekken. Snijd de punten van de asperges af op 5 cm en houd apart. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Maak de sint-jakobsschelpen schoon en snijd horizontaal in tweeën.

2. Verhit de olijfolie en laat de sjalotsnippers twee minuten zweten. Voeg de rijst en de aspergestukjes toe en roer met een houten lepel tot de rijst glanst. Giet de witte wijn in de pan en laat verdampen. Giet een pollepel bouillon op de rijst en roer zacht om. Voeg, telkens als het vocht opgenomen is door de rijst, afwisselend een lepel aspergevocht of bouillon toe. Na 17-18 minuten heeft de rijst de gewenste consistentie. Roer er een klontje boter door en breng op smaak.

3. Kook de aspergepunten beetgaar en bak de sint-jakobsschelpen in boter. Schep de risotto in een warm, diep bord en leg er de jakobsnootjes en de aspergepunten op. Versier eventueel met een parmezaankoekje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content