Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 sjalot
  • boter
  • 100 g arboriorijst
  • ongeveer 1,2 liter lichte gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • een handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g Parijse champignons
  • 100 g diepvrieserwten

Stoof fijngehakte sjalot in boter. Voeg de rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 eetlepel bouillon en laat onder voortdurend roeren inkoken. Voeg weer bouillon toe en ga zo verder tot de risotto gaar is.

Kruid met peper, zout en kaas. Voeg de apart gebakken champignons en de geblancheerde erwten toe. Serveer meteen.

Stoof fijngehakte sjalot in boter. Voeg de rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 eetlepel bouillon en laat onder voortdurend roeren inkoken. Voeg weer bouillon toe en ga zo verder tot de risotto gaar is. Kruid met peper, zout en kaas. Voeg de apart gebakken champignons en de geblancheerde erwten toe. Serveer meteen.