Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 40 g gesnipperde sjalotten
  • 3 el olijfolie
  • 180 arborio- of carnarolirijst
  • 5 à 6 dl lichte gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • 300 g ontpitte krieken
  • 40 g geraspte parmezaan

Slink de sjalotten in de olijfolie. Voeg de rijst toe en roer dooreen met een spatel. De rijst moet garen zonder te verkleuren. Schenk vervolgens al roerend en geleidelijk aan de bouillon erbij. Bestrooi met peper en zout. Laat 18 min. koken en meng er 4 min. voor het einde de ontpitte krieken door. Haal van het vuur en roer meteen de parmezaan erdoor, zodat de kaas smelt.

Slink de sjalotten in de olijfolie. Voeg de rijst toe en roer dooreen met een spatel. De rijst moet garen zonder te verkleuren. Schenk vervolgens al roerend en geleidelijk aan de bouillon erbij. Bestrooi met peper en zout. Laat 18 min. koken en meng er 4 min. voor het einde de ontpitte krieken door. Haal van het vuur en roer meteen de parmezaan erdoor, zodat de kaas smelt.