Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 240 gr Carnarolirijst
  • 300 gr radicchio van Treviso
  • 50 gr selderij
  • 100 gr uien
  • 200 gr gerookte ricotta
  • 100 gr braambessen
  • 50 gr suiker
  • 100 gr rode wijn
  • 100 gr extra vergine olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

Maak een groentebouillon met water, selderij, ui en gerookte ricotta.

Laat een uurtje zachtjes koken en filter de bouillon.

Blancheer de radicchio in gezouten water.

Droog hem af en laat hem 6 uur drogen in de oven bij 85 graden. Vermaal in een mixer tot een poeder.

Giet de rode wijn in een pan, voeg er de braambessen en de suiker aan toe. Laat 5 minuten koken, mix en filter.

Bak de rijst in een pot met een scheutje olie.

Overgiet met de gerookte bouillon en blijf voortdurend roeren.

Haal na ongeveer 12/13 minuten van het vuur. Laat afgedekt rusten. Voeg daarna de olijfolie toe en kruid met peper en zout. Meng gedurende 4 minuten.

Dresseer een lepel braambessenpuree op een plat bord, verdeel de rijst erover, maak de bovenkant plat en bestrooi met het gedroogde radicchiopoeder.