Voor 4:

4 kleine rapen

boter

peper en zout

400 g kabeljauwfilet

2 koffiekoppen risottorijst

ca. 1,2 l kippenbouillon

6 el geraspte parmezaan

sap van 1 sinaasappel

1 dl olijfolie

geraspte schil van 1 sinaasappel

verse bieslook, fijngehakt

Schil de rapen, snij in kleine dobbelstenen. Bak krokant in boter, kruid met peper en zout.

Bak de kabeljauw aan alle kanten aan in boter, bak 8 min. verder in de oven op 200°C. Lepel regelmatig braadvocht over de vis. Kruid met peper en zout. Haal uit de oven, laat 5 min. rusten. Trek de vis in dikke vlokken.

Zet voor de risotto de rijst op met de bouillon. Kook de rijst gaar. Roer er de kaas, sinaasappelsap en olijfolie door, kruid met peper en zout.

Serveer de risotto in diepe borden. Leg er de vis en de rapen op, werk af met geraspte sinaasappelschil, verse bieslook en een streep olijfolie.

Voor 4:4 kleine rapenboterpeper en zout400 g kabeljauwfilet2 koffiekoppen risottorijstca. 1,2 l kippenbouillon6 el geraspte parmezaansap van 1 sinaasappel1 dl olijfoliegeraspte schil van 1 sinaasappelverse bieslook, fijngehaktSchil de rapen, snij in kleine dobbelstenen. Bak krokant in boter, kruid met peper en zout.Bak de kabeljauw aan alle kanten aan in boter, bak 8 min. verder in de oven op 200°C. Lepel regelmatig braadvocht over de vis. Kruid met peper en zout. Haal uit de oven, laat 5 min. rusten. Trek de vis in dikke vlokken.Zet voor de risotto de rijst op met de bouillon. Kook de rijst gaar. Roer er de kaas, sinaasappelsap en olijfolie door, kruid met peper en zout.Serveer de risotto in diepe borden. Leg er de vis en de rapen op, werk af met geraspte sinaasappelschil, verse bieslook en een streep olijfolie.