Risotto frutti di Mare alla viva

  • Moeilijkheid

Voor 4:

wit van 2 preien

1 venkel, 1 dikke ui

3 grote tomaten, gepeld en van zaad ontdaan

verse knoflook

versgeraspte sinaasappelschil

3 limoenblaadjes (kaffir)

1 stengel citroengras

2 el fijngehakte peterselie

2 el fijngehakte dille

12 scampi’s, gepeld en ontdaan van darmkanaal

12 jakobsschelpdieren

20 mosselen (bereid)

175 g pijlinktvis

275 g visfilets in stukken (zeebaars, zeeduivel, schelvis, leng, enz.)

250 ml droge witte wijn

± 1,2 l visbouillon

olijfolie, 1 el boter

saffraan

350 g carnaroli- of arboriorijst

Snij de prei in ringen, de ui in grove stukken en de venkel in blokjes. Snij flinterdunne plakken van het binnenste van het citroengras. Fruit 2 geperste tenen knoflook, ui, citroengras en citroenblaadjes in twee eetlepels olijfolie. Voeg prei en venkel toe en laat zacht stoven. Roer de rijst door dit mengsel. Zet het vuur laag en voeg witte wijn toe. Kruid met een mespunt saffraan, peper uit de molen en zeezout. Blijf roeren tot alle vocht is verdampt. Lepel, al roerend, beetje bij beetje de hete visbouillon door de rijst. Ga door tot alle bouillon op is (15 Ã 20 min.). Verwijder de limoenblaadjes en voeg sinaasappelrapsel toe. Voeg op het eind vis en tomaten toe en laat verder garen.

Fruit een teen geperste knoflook in 2 eetlepels olijfolie. Bak de scampi’s, voeg pijlinktvisjes en mosselen toe. Doe alles bij de rijst maar hou enkele scampi’s opzij. Bak de jakobsschelpdieren kort in olie. Roer vlak voor het opdienen boter, peterselie en dille door de risotto. Serveer in warme diepe borden en leg enkele scampi’s en de jakobsschelpdieren op de risotto. Versier met een takje dille.

* Feestelijke variant: laat de saffraan weg, voeg op het eind een paar druppels wittetruffelolie toe en versier met fijngeschaafde witte truffel.

Recept: Viv Hermans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content