Risotto all’uva

Voor 4 Ã 6 personen:

Voor 4 Ã 6 personen:

280 gram rijst

Vialone Nano

7 Ã 8 dl groentebouillon

kippenbouillon

1 middelgrote tros blauwe druiven (liefst kleine druifjes)

1 glas rode wijn (type Amarone)

1/2 in stukjes gesneden sjalot

60 gram grana padano (kaas)

2 eetlepels extra vierge olijfolie

een nootje boter

peper en zout

De sjalot lichtjes laten bruinen in 1 eetlepel hete olie. De zorgvuldig gewassen druifjes bijvoegen. Bestrooien met peper en zout, de wijn toevoegen en op een matig vuur 10 minuten laten stoven. De rijst aanbakken in de resterende olie, bouillon en de helft van de druiven toevoegen. Wanneer alle vloeistof is opgeslorpt, een beetje bouillon bijvoegen plus de andere helft van de druiven en de overblijvende ingrediÔnten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content