Risotto alle fragole
Voor 4 Ã 6:
Voor 4 Ã 6:
280 g rijst Vialone Nano
120 g aardbeien
peper en zout
40 g uien
7 Ã 8 dl lichte kippenbouillon
3 el extra vierge olijfolie
80 g halfharde kaas (Monte Veronese of Fontina)
boter
Twee eetlepels olie verwarmen in de pan en de grofgehakte ui lichtjes laten bruinen. De ui uit de pan nemen en de in 2 of in 4 gesneden aardbeien in de pan doen. Peper en zout toevoegen. Op een matig vuurtje de aardbeien in maximum 3 minuten bakken. Ze mogen niet tot moes koken. De rijst koken. Wanneer hij voor 80 procent klaar is, de helft van de aardbeien toevoegen. Op het einde van de kooktijd het vuur uitdoen, indien nodig een beetje bouillon bijgieten, en de rest van de aardbeien, een nootje boter en de (gesmolten) kaas toevoegen. Alles mengen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier