Risotto al melone e gamberi

© Getty

Voor 4 tot 6 personen
  • 280 g risottorijst
  • 12 rivierkreeftjes
  • 50 gram ui
  • 100 gram gorgonzola
  • lichte fumet van rivierkreeftjes (eventueel een bouillonblokje)
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 groentetuiltje voor bouillon (ui, wortel, selder)
  • 150 gram meloen
  • 3 dl zoete witte wijn
Bereiding
  1. Voor de fumet van rivierkreeftjes een beetje olie in de pan doen met het niet gepelde knoflookteentje. Het teentje verwijderen van zodra het lichtjes gekleurd is. De pantsers van de rivierkreeftjes bij de warme olie doen. Ongeveer 2 liter water, peper, zout, laurierblad en groentetuiltje toevoegen. Een uur laten koken en zeven.
  2. De in schijfjes gesneden meloen enkele uren laten marineren in de wijn. Ze daarna laten uitlekken en de wijn opvangen.
  3. In de rest van de olie de grofgesneden ui lichtjes laten bruinen. Daarna uit de olie halen.
  4. De stukken meloen bij de olie doen, peper en zout toevoegen. Een beetje wijn bij gieten en 3 tot 4 minuten laten stoven op een matig vuur.
  5. De rijst koken. Wanneer alle vloeistof is opgeslorpt, de in stukjes gesneden gorgonzola en een beetje bouillon toevoegen. Goed door elkaar mengen op het vuur en de meloen toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content