Rillettes van fazant, slaatje met gebakken appeltjes en vinaigrette met walnoten

baked pheasant © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Aan deze bereiding begin je een dag van tevoren. Houd er rekening mee dat je tijd nodig hebt om dit feestelijke gerecht op tafel te brengen.

Voor 4 personen:

Voor de rillettes:

1 fazant

1 ui

1 wortel

2 teentjes knoflook

2 dl port

5 dl kippenbouillon

1 blaadje laurier

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

1 dl ganzenvet of smout

peper

zout

suiker

Voor de sla:

200 g raketsla

2 appels ( Jonagold)

1 takje rozemarijn

Voor de vinaigrette:

25 cl notenolie

25 cl olijfolie

10 walnoten grof gehakt

2 el aceto balsamico

1 tl honing

snuifje zout en suiker

peper van de molen

De dag ervoor: Versnijd de fazant en kleur de stukken in een pan met boter en olijfolie, kruid met peper en zout. Leg de goudbruin gekleurde stukken in een braadslede. Kleur de wortelen en ui met geperste knoflook, laurier, tijm en rozemarijn in olijfolie en blus de warmte met port. Voeg de groenten bij de fazant en bevochtig met hete kippenbouillon, zodat alles onder staat. Bedek de braadslede met aluminiumfolie en laat het gevogelte 4 uur zachtjes sudderen in een oven op 150°C.

Haal uit de oven en haal het vlees van de beenderen. Zeef de jus en laat het vocht inkoken tot een siroopachtige saus. Plet het vlees met een vork en meng het met vet en siroopsaus. Breng de rillettes op smaak met suiker, zout en peper van de molen. Laat een nacht in de koelkast rusten. Serveer de rillettes met toast en eventueel wat uienconfit.

Bereid het garnituur: Haal met een uitsteeklepel bolletjes uit de appelen. Bak deze kort in wat boter, samen met een takje rozemarijn. Voeg wat suiker toe en laat de appelballetjes karameliseren.

Bereid de vinaigrette: Meng alle ingrediënten. Verwarm de vinaigrette kort en meng met de sla.

Dresseer de sla in het midden van het bord. Leg de toast op de sla en versier de bordspiegel met vinaigrette. Leg de appelballetjes naast de sla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content