
Rillette van eend
Deze rillette is lekker op toast of met salades.
2 eendenbouten
1 kg ganzenvet
5 takjes rozemarijn
3 kruidnagels
4 teentjes knoflook
1 el grof zeezout
1 el zwarte peperbolletjes
2 blaadjes laurier
Bereiding
1. Doe de eendenbouten in een kookpot met dikke bodem. Voeg hierbij de kruiden en het ganzenvet. Konfijt de bouten gedurende 3 tot 4 uren op laag vuur. Zorg ervoor dat het vet onder het kookpunt blijft.
2. Schep de bouten uit het vet. Het vlees komt nu gemakkelijk van het bot. Verwijder het vlees van het bot en scheur het in kleine stukken.
3. Zeef het vet. Verdeel het vlees in kleine goed afsluitbare potjes. Overgiet met het vet. Zorg ervoor dat het vlees mooi onderstaat. Sluit goed af en bewaar in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier