Voor 1 taart:

Voor het deeg: 65 g boter, 50 g poedersuiker, zout, 1 ei, 1 eierdooier, 135 g bloem

Voor de vulling: 100 g dessertrijst (rondkorrelrijst), boter voor de pan, 1 l volle melk, 1 vanillestokje, zout, 50 g boter, 150 g suiker

Bereidingswijze:

Maak eerst het deeg. Roer de boter zacht en romig met de poedersuiker en een snuifje zout. Voeg het ei en de eierdooiers toe en meng verder. Roer er de bloem onder en kneed tot een homogeen deeg. Laat ten minste 1 u. rusten in de koelkast. Rol nadien uit tot de gewenste dikte en bekleed er een taartvorm mee.

Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Voeg de rijst toe met een snuifje zout en de boter. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. garen. Voeg na 20 min. de suiker toe en roer. Haal nadien uit de oven. Schep de rijstpap in de taartvorm en bak nog 35 min. op 200°C.

Voor 1 taart:Voor het deeg: 65 g boter, 50 g poedersuiker, zout, 1 ei, 1 eierdooier, 135 g bloemVoor de vulling: 100 g dessertrijst (rondkorrelrijst), boter voor de pan, 1 l volle melk, 1 vanillestokje, zout, 50 g boter, 150 g suikerBereidingswijze:Maak eerst het deeg. Roer de boter zacht en romig met de poedersuiker en een snuifje zout. Voeg het ei en de eierdooiers toe en meng verder. Roer er de bloem onder en kneed tot een homogeen deeg. Laat ten minste 1 u. rusten in de koelkast. Rol nadien uit tot de gewenste dikte en bekleed er een taartvorm mee.Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Voeg de rijst toe met een snuifje zout en de boter. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. garen. Voeg na 20 min. de suiker toe en roer. Haal nadien uit de oven. Schep de rijstpap in de taartvorm en bak nog 35 min. op 200°C.