Rijsttaart met macarons

add6f5692f5790d51d95a5929963e9a8

De macarons verwerk je in het deeg van de taart. Bovendien kun je de rijsttaart vlak voor het opdienen nog met fijngemalen, gesnipperde of geraspte macarons bestrooien.

Voor 6 tot 8 personen

8 macarons (voor het beslag)

6 geraspte macarons (voor de versiering)

Voor het gistdeeg:

30 g boter

15 g gist

1 eierdooier

1 mespuntje zout

1 el suiker

1 dl melk

200 g meel

Voor de rijstebrij:

150 g rijst

1/2 l melk

snufje zout

200 g suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eierdooiers

1 klontje boter

Bereiding

1. Bereid het gistdeeg door alle ingrediënten tot een bol samen te kneden. Laat 20 tot 30 min. op kamertemperatuur rijzen. Kook de rijst 3 tot 4 min. lang in een flinke hoeveelheid licht gezouten water. Giet af en meng door 1/2 liter kokende melk. Laat 15 tot 20 min. op een laag pitje staan.

2. Beboter een taartvorm. Druk het deeg erin en laat het 10 min. verder rijzen. Maak de rijstebrij af met de suiker, de vanillesuiker en de boter. Laat afkoelen en meng er de eierdooiers en het geklopte eiwit door.

3. Verdeel de macarons over het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en giet er de rijstebrij over. Zet 15 tot 20 min. in de hete oven. Haal uit de vorm en leg op een taartrooster. Bestrooi vlak voor het opdienen met fijngemalen, gesnipperde of geraspte macarons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content