Ingrediënten

  • Voor 4
  • 2 kg mosselen
  • 1 dl droge witte wijn
  • geraspte schil en sap van 1 onbehandelde citroen
  • 1 dl visbouillon
  • 1 avocado
  • 2,5 dl room
  • 500 g gekookte langkorrelrijst
  • enkele plukjes bladpeterselie, voor de afwerking
  • wasabi (Japanse mierikswortel) en zout

Spoel en maak de mosselen grondig schoon. Breng de witte wijn, de citroenschil en het citroensap aan de kook met de visbouillon. Leg er de mosselen in en laat afgedekt 6 à 8 min. stoven tot ze gaar zijn. Neem de mosselen uit het kookvocht en haal het vlees uit de schelp (hou 4 mosselen heel voor de afwerking).

Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng met de room en een beetje kookvocht van de mosselen. Breng op smaak met wasabi en zout. Vermeng met de gekookte rijst en mosselen en vul 4 kommetjes met de salade. Werk af met de overgebleven mosselen en de bladpeterselie.

Spoel en maak de mosselen grondig schoon. Breng de witte wijn, de citroenschil en het citroensap aan de kook met de visbouillon. Leg er de mosselen in en laat afgedekt 6 à 8 min. stoven tot ze gaar zijn. Neem de mosselen uit het kookvocht en haal het vlees uit de schelp (hou 4 mosselen heel voor de afwerking). Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng met de room en een beetje kookvocht van de mosselen. Breng op smaak met wasabi en zout. Vermeng met de gekookte rijst en mosselen en vul 4 kommetjes met de salade. Werk af met de overgebleven mosselen en de bladpeterselie.