Rijstsalade met mosselen en avocado

c145344a8d558c2d9437f275a80a6e02

Maak snel deze lekkere salade met verse mosselen. Het is de perfecte lunch. Ook als voorgerecht is het een topper.

Maak snel deze lekkere salade met verse mosselen. Het is de perfecte lunch. Ook als voorgerecht is het een topper.

Voor 4 personen

2 kg mosselen

1 dl droge witte wijn

geraspte schil en sap van 1 onbehandelde citroen

1 dl visbouillon

1 avocado

2,5 dl room

500 g gekookte langkorrelrijst

enkele plukjes bladpeterselie, voor de afwerking

wasabi (Japanse mierikswortel) en zout

Bereiding

1. Spoel en maak de mosselen grondig schoon. Breng de witte wijn, de citroenschil en het citroensap aan de kook met de visbouillon. Leg er de mosselen in en laat afgedekt 6 à 8 min. stoven tot ze gaar zijn. Neem de mosselen uit het kookvocht en haal het vlees uit de schelp (houd 4 mosselen heel voor de afwerking).

2. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de room en een beetje kookvocht van de mosselen. Breng op smaak met wasabi en zout. Vermeng met de gekookte rijst en mosselen en vul 4 kommetjes met de salade. Werk af met de overgebleven mosselen en de bladpeterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content