Rijstpudding

  • Moeilijkheid

Nagerecht voor 4 tot 6 personen:

1,5 l melk

1 opengesplitst vanillestokje

1 theelepel geraspte citroenschil

mespunt zout

100 gr suiker

300 gr snelkokende dessertrijst

1 eetlepel cognac of Spaanse brandy

2-3 eetlepels olijfolie

3 eierdooiers

olijfolie om de vorm in te vetten

Breng de melk aan de kook met het vanillestokje, de geraspte citroenschil, het zout en de suiker en laat het op laag vuur ongeveer 15 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje en strooi al roerend de dessertrijst in de hete melk. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de rijst 12 – 14 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer er de cognac of brandy en de olijfolie doorheen. Roer de eierdooiers los en voeg hier enkele lepels van de warme rijstepap bij en schenk dit al roerend terug in de pan. Vet een gladde vorm in met olijfolie en laat de rijstpudding hierin glijden. Laat de rijstpudding door en door koud worden en stort op een bord. Serveer de pudding eventueel met slagroom en geschaafde amandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content