Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 el koffie-essence
  • 2,5 dl verse koffie
  • 1 vanillestokje
  • 100 g risottorijst
  • 6 dl volle melk
  • 100 g suiker
  • 25 g boter
  • 2 el koffielikeur (optie)
  • 25 g amandelschilfers, geroosterd

Doe de koffie-essence en de koffie in een pannetje. Splijt het vanillestokje, voeg toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de rijst toe en laat 5 min. weken. Zet de pan weer op het vuur en giet er de melk bij. Laat de rijst 15 à 18 min. pruttelen op een laag vuur; de rijst moet beetgaar zijn.

Haal van het vuur en spatel er de suiker, boter, room en eventueel koffielikeur onder. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Werk af met de amandelschilfers.