Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 el koffie-essence
  • 2,5 dl verse koffie
  • 1 vanillestokje
  • 100 g risottorijst
  • 6 dl volle melk
  • 100 g suiker
  • 25 g boter
  • 2 el koffielikeur (optie)
  • 25 g amandelschilfers, geroosterd

Doe de koffie-essence en de koffie in een pannetje. Splijt het vanillestokje, voeg toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de rijst toe en laat 5 min. weken. Zet de pan weer op het vuur en giet er de melk bij. Laat de rijst 15 à 18 min. pruttelen op een laag vuur; de rijst moet beetgaar zijn.

Haal van het vuur en spatel er de suiker, boter, room en eventueel koffielikeur onder. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Werk af met de amandelschilfers.

Doe de koffie-essence en de koffie in een pannetje. Splijt het vanillestokje, voeg toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de rijst toe en laat 5 min. weken. Zet de pan weer op het vuur en giet er de melk bij. Laat de rijst 15 à 18 min. pruttelen op een laag vuur; de rijst moet beetgaar zijn. Haal van het vuur en spatel er de suiker, boter, room en eventueel koffielikeur onder. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Werk af met de amandelschilfers.