Rijstkroketten met abrikozensaus

  • Moeilijkheid

Ingrediënten voor vier :

175 g carolinarijst

100 g suiker

een snuifje zout

0,70 l melk

4 eierdooiers

een vanillestok

schil van onbespoten citroen of sinaasappel

35 g boter

paneermeel

500 g abrikozen (of abrikozenmousse)

suikersiroop

De rijst wassen, opzetten in koud water en aan de kook brengen. Het water onmiddellijk afgieten en de rijst laten uitlekken in lauw water. De rijst nawassen en opnieuw laten uitlekken. De melk aan de kook brengen met het vanillestokje en reepjes schil van sinaasappel of citroen. De geparfumeerde melk met de rijst in een pannetje doen, zout en boter toevoegen en alles aan de kook brengen. De pan afdekken en 25 tot 30 minuten in een warme oven zetten, zodat de rijst langzaam gaar wordt. De pan uit de oven nemen en de eierdooiers en de suiker met een vork door de rijst roeren.

De rijst in porties van 60 g verdelen en deze de vorm van vruchten geven (appelen, peren, abrikozen). De rijstvruchten à l’anglaise paneren in fijn broodkruim en in heet vet frituren. De vruchten op keukenpapier laten uitlekken en warm opdienen met abrikozensaus.

Abrikozensaus maakt men door rijpe abrikozen (of klaar gekochte abrikozenmousse) te mixen, te zeven en aan te lengen met suikersiroop. Men kan de saus parfumeren met amandelmelk, kirsch of marasquin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content