Voor 12 à 14 fritters:

100 g ongekookte bruine rijst

1,5 geraspte courgette

20 g bieslook

10 g dille

2 teentjes knoflook

100 g fetakaas

3 eieren

80 g geraspte Parmezaanse kaas

Zeste van 2 citroenen

1 chilipeper

8 el bloem

Peper en zout

Dip:

2 el Griekse yoghurt

2 el hummus

Sap van 2 citroenen

Zeste van 1 citroen

Peper en zout

Bereidingswijze

1. Laat de geraspte courgette goed uitlekken. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Snipper de bieslook en dille. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de chili fijn.

2. Doe alle ingrediënten voor de fritters in een grote kom en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.

3. Verhit olie in een braadpan en leg telkens één grote eetlepel van het beslag in de pan. Plet het beslag met de achterkant van de lepel in een rondje. Bak de fritters twee minuten aan elke kant.

4. Maak ondertussen de dip. Meng alle ingrediënten voor de dip goed onder elkaar en werk eventueel af met extra bieslook of dille.

Tip: alle groenten zijn bruikbaar in deze koekjes, alsook alle kruiden die je kunt vinden in de koelkast. Lekkere combinaties zijn pompoen met komijn, hazelnoten en koriander of geraspte wortel, sinaasappelzeste en honing.

Voor 12 à 14 fritters:100 g ongekookte bruine rijst1,5 geraspte courgette20 g bieslook10 g dille2 teentjes knoflook100 g fetakaas3 eieren80 g geraspte Parmezaanse kaasZeste van 2 citroenen1 chilipeper8 el bloemPeper en zoutDip:2 el Griekse yoghurt2 el hummusSap van 2 citroenenZeste van 1 citroenPeper en zoutBereidingswijze1. Laat de geraspte courgette goed uitlekken. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Snipper de bieslook en dille. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de chili fijn.2. Doe alle ingrediënten voor de fritters in een grote kom en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.3. Verhit olie in een braadpan en leg telkens één grote eetlepel van het beslag in de pan. Plet het beslag met de achterkant van de lepel in een rondje. Bak de fritters twee minuten aan elke kant.4. Maak ondertussen de dip. Meng alle ingrediënten voor de dip goed onder elkaar en werk eventueel af met extra bieslook of dille.Tip: alle groenten zijn bruikbaar in deze koekjes, alsook alle kruiden die je kunt vinden in de koelkast. Lekkere combinaties zijn pompoen met komijn, hazelnoten en koriander of geraspte wortel, sinaasappelzeste en honing.