Rijst uit de oven

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

150 gram ronde rijst

100 grampoedersuiker

2 liter volle melk

1 theelepel kaneelpoeder

1 groot mespunt zout

1 zakje vanillesuiker

Spoel de rijst met koud water en laat uitlekken. Doe 2 liter melk in een grote kookpot. Doe er de kaneel, de poeder- en vanillesuiker bij. Verwarm enkele minuten. Roer intussen tot de rijst doordrongen is van de geparfumeerde melk. Giet alles over in een diepe aardewerken ovenschotel. Plaats deze in een voorverwarmde oven (140°C) en laat 3 tot 4 uur zachtjes au bain marie warmen. Tijdens de bereiding vormt er zich een mooi bruin korstje aan de onderkant van de schotel. Keer om op een serveerschaal en serveer warm. De rijst is romig en stevig. Dien de rijst op met een nootje gezouten boter. Je kan het gerecht extra smaak geven door er wat geraspte sinaasappel- of citroenschil, een vanillestokje of wat rozijnen aan toe te voegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content