Eet deze week eens lamsvlees bereid in de wok en drink er een zwaar blond bier bij.
Voor 4 personen
500 g lamsvlees in kleine blokjes
boter
3 sjalotten
1 teentje knoflook
1 koffielepel geraspte gember
1 koffielepel suiker
1/2 rode peper
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel sojasaus
1 blikje gemengde groentjes
150 g shiitake
1 blikje groene boontjes
150 g verse sluimererwten
Chinese kruiden (koenjir, ketoembar en djinten)
verse koriander
250 g basmatirijst
1 sjalot
1 bouillonblokje
Bereiding
1. Kruid het lamsvlees met peper en zout, bak het snel aan in de wok, haal het uit de pan en houd het warm.
2. Verhit opnieuw boter in de wok en roerbak de fijngehakte sjalot, look en geraspte gember. Voeg de sojasaus, ketchup en wat warm water toe en laat verder garen. Snijd de champignons in schijfjes en roerbak ook die even mee. Voeg de overige groenten en het vlees toe en breng pittig op smaak met de Chinese kruiden en koriander.
3. Fruit voor de rijst het sjalotje in wat boter, bak hierin de rijst glazig en overgiet met het dubbele volume water. Voeg het bouillonblokje toe en laat zachtjes koken tot de rijst al het vocht opgeslorpt heeft.
Recept: Kok & Co – VTM
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier