Rijst met shiso

  • Moeilijkheid

1 kop kleinkorrelige rijst

1 kop + 2 el water

4 kleine groene perillabladeren (shiso), gewassen, drooggedept en ontdaan van steeltjes

1/2 theelepel zout

Kook de rijst op de gebruikelijke wijze. Snijd de shisobladeren in korte reepjes. Een snelle manier om dat te doen, is de bladeren op elkaar leggen en het hoopje in de lengterichting in twee snijden. Leg vervolgens de helften op elkaar en snijd het hoopje nogmaals in twee in de lengte en in de breedte. Leg alle stukken op één hoopje en snijd ze in reepjes van een halve centimeter.

Doe de shisoreepjes in een doek, spoel in water en druk het vocht er zachtjes uit. Doe de shiso in een kommetje, voeg er zout bij en meng licht dooreen zodat de reepjes van elkaar gaan en het zout gelijkmatig verdeeld wordt. Voeg dan de shisoreepjes bij de gekookte rijst en meng ze goed onder elkaar. Warm opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content