Rijpe peer met magere kaas, ijs van rode paprika en sausje van citroen en pompoen

Voor het paprika-ijs:

Voor het paprika-ijs:

1/4 l melk 150 gr gekuiste rode paprika

55 g griessuiker

2 x geel van ei

Voor de gepocheerde peer:

1/4 peer per persoon

1/2 l + 150 g suiker tot siroop koken

1 citroen

1/2 vanillestok

Pistachenoten

Paprika-ijs:

Melk en stukken paprika opzetten en garen, mixen, door een zeef duwen

Suiker en eigeel tot ruban kloppen, melk opgieten en ‘porter à la nappe ‘ zoals bij klassiek roomijs

Zeven, afkoelen en tot ijs draaien

Gepocheerde peer:

Peer schillen, in partjes snijden, met citroensap insmeren, garen in suikersiroop met de vanillestok

Laten afkoelen, elk kwartje in schijfjes snijden, op borden schikken en pistaches over strooien

Wortelsausje:

In wat perensiroop en citroensap 50 g rijpe stukken wortelen garen, mixen tot een coulis en afkoelen in koelkast

Magere kaas:

magere verse kaas mengen met wat perensiroop tot een smeuïge kaas

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content