Rijpe peer met magere kaas, ijs van rode paprika en sausje van citroen en pompoen
Voor het paprika-ijs:
Voor het paprika-ijs:
1/4 l melk 150 gr gekuiste rode paprika
55 g griessuiker
2 x geel van ei
Voor de gepocheerde peer:
1/4 peer per persoon
1/2 l + 150 g suiker tot siroop koken
1 citroen
1/2 vanillestok
Pistachenoten
Paprika-ijs:
Melk en stukken paprika opzetten en garen, mixen, door een zeef duwen
Suiker en eigeel tot ruban kloppen, melk opgieten en ‘porter à la nappe ‘ zoals bij klassiek roomijs
Zeven, afkoelen en tot ijs draaien
Gepocheerde peer:
Peer schillen, in partjes snijden, met citroensap insmeren, garen in suikersiroop met de vanillestok
Laten afkoelen, elk kwartje in schijfjes snijden, op borden schikken en pistaches over strooien
Wortelsausje:
In wat perensiroop en citroensap 50 g rijpe stukken wortelen garen, mixen tot een coulis en afkoelen in koelkast
Magere kaas:
magere verse kaas mengen met wat perensiroop tot een smeuïge kaas
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier