Reefilet met chutney van vijgen

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

600 gr reefilet

1/2 l fond van beenderen van de ree

8 mooie Turkse vijgen

5 cl rode wijnazijn

2 eetlepels suiker

sap van 1/2 citroen

boter, peper en zout

1 dl rode wijn

Snij de vijgen doormidden en haal het vruchtenvlees uit. Leg vier halve uitgehaalde vijgen opzij om op te vullen. Smelt een klontje boter (100 gr), voeg 1 eetlepel suiker en het vruchtenvlees van de vijgen toe. Stoof op een zacht vuur, doe het sap van de halve citroen erbij, roer goed en laat 15 minuten stoven.

Snij de reefilet in gelijke moten van 50 gr, kruid met peper en zout en bak kort. Haal het vlees uit de pan (antikleef) en hou het warm. Verwijder de boter en laat de rest van de suiker lichtjes karameliseren. Blus met de wijnazijn en laat volledig inkoken. Voeg nu de rode wijn toe en kook in, voeg enkele lepels vijgenchutney bij de saus en monteer met klontjes boter. Breng op smaak.

Plaats de gebakken reefilet een tweetal minuten in een oven van 180Ā°C, samen met de vier opgevulde halve vijgen. Serveer met een aangepaste garnituur: selderpuree, ragout van bospaddestoelen, stoofpeertjes in rode wijn en kaneel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content