Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 1 reebokzadel van 1,2 kg
  • 500 g ridderzwammen
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels wildglace
  • 150 g boter
  • 3 dl slagroom (of magere room)
  • het sap van een halve citroen
  • versgemalen zwarte peper en zout

Voorbereiding en kooktijd: 40 minuten

Voor het reebokzadel :

- Verwarm de oven tot 200° C.

- Smelt 500 g boter in een pan en braad er het zadel gedurende 1 minuut aan elke kant in aan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

- Bestrijk een braadslede met boter, leg het reebokzadel erin en zet gedurende 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat het vlees vanbinnen nog roze is.

Voor de paddestoelen:

- Maak de ridderzwammen schoon.

- Smelt 50 g boter in een pan en bak de paddestoelen erin gaar. Breng op smaak met peper en zout, voeg het citroensap toe en zet apart.

Voor de saus:

- Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Smelt de rest van de boter in een pan en fruit er de sjalotjes in tot ze glazig zijn.

- Meng de wildglace met de droge witte wijn en giet bij de sjalotjes. Laat gedurende 1 minuut zachtjes koken.

- Doe de room bij de saus en laat 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Giet eventueel door een puntzeef.

Ten slotte:

Schik het reebokzadel op een serveerschaal, schep de paddestoelen ernaast en lepel de saus erover.

Tips:

U kunt gerust de saus en de paddestoelen van tevoren klaarmaken. Om de paddestoelen weer op te warmen, zet u ze gedurende 20 minuten in een warme oven van 180° C. De saus kunt u gemakkelijk opwarmen in een pannetje.

Ook het reebokzadel kunt u vooraf al licht braden. U hoeft het dan alleen nog 20 minuten te laten garen in een warme oven van 180° C.

N.v.d.r.: een wildglace is een tot extract ingekookte wildbouillon.

Voor het reebokzadel :- Verwarm de oven tot 200° C.- Smelt 500 g boter in een pan en braad er het zadel gedurende 1 minuut aan elke kant in aan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.- Bestrijk een braadslede met boter, leg het reebokzadel erin en zet gedurende 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat het vlees vanbinnen nog roze is.Voor de paddestoelen:- Maak de ridderzwammen schoon.- Smelt 50 g boter in een pan en bak de paddestoelen erin gaar. Breng op smaak met peper en zout, voeg het citroensap toe en zet apart.Voor de saus:- Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Smelt de rest van de boter in een pan en fruit er de sjalotjes in tot ze glazig zijn.- Meng de wildglace met de droge witte wijn en giet bij de sjalotjes. Laat gedurende 1 minuut zachtjes koken.- Doe de room bij de saus en laat 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Giet eventueel door een puntzeef.Ten slotte:Schik het reebokzadel op een serveerschaal, schep de paddestoelen ernaast en lepel de saus erover.Tips:U kunt gerust de saus en de paddestoelen van tevoren klaarmaken. Om de paddestoelen weer op te warmen, zet u ze gedurende 20 minuten in een warme oven van 180° C. De saus kunt u gemakkelijk opwarmen in een pannetje.Ook het reebokzadel kunt u vooraf al licht braden. U hoeft het dan alleen nog 20 minuten te laten garen in een warme oven van 180° C.N.v.d.r.: een wildglace is een tot extract ingekookte wildbouillon.