Voor 4 personen
1 reebokzadel van 1,2 kg
500 g ridderzwammen
2 sjalotjes
1 dl droge witte wijn
2 eetlepels wildglace
150 g boter
3 dl slagroom (of magere room)
het sap van een halve citroen
versgemalen zwarte peper en zout
Voorbereiding en kooktijd: 40 minuten
Voor het reebokzadel :
– Verwarm de oven tot 200° C.
– Smelt 500 g boter in een pan en braad er het zadel gedurende 1 minuut aan elke kant in aan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
– Bestrijk een braadslede met boter, leg het reebokzadel erin en zet gedurende 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat het vlees vanbinnen nog roze is.
Voor de paddestoelen:
– Maak de ridderzwammen schoon.
– Smelt 50 g boter in een pan en bak de paddestoelen erin gaar. Breng op smaak met peper en zout, voeg het citroensap toe en zet apart.
Voor de saus:
– Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Smelt de rest van de boter in een pan en fruit er de sjalotjes in tot ze glazig zijn.
– Meng de wildglace met de droge witte wijn en giet bij de sjalotjes. Laat gedurende 1 minuut zachtjes koken.
– Doe de room bij de saus en laat 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Giet eventueel door een puntzeef.
Ten slotte:
Schik het reebokzadel op een serveerschaal, schep de paddestoelen ernaast en lepel de saus erover.
Tips:
U kunt gerust de saus en de paddestoelen van tevoren klaarmaken. Om de paddestoelen weer op te warmen, zet u ze gedurende 20 minuten in een warme oven van 180° C. De saus kunt u gemakkelijk opwarmen in een pannetje.
Ook het reebokzadel kunt u vooraf al licht braden. U hoeft het dan alleen nog 20 minuten te laten garen in een warme oven van 180° C.
N.v.d.r.: een wildglace is een tot extract ingekookte wildbouillon.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier