Reebok met venkel, artisjokken en gedroogde tomaat
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
1 bout van reebok
6 jonge, paarse artisjokken
4 venkelknollen
2 dl bouillon
4 teentjes knoflook
2 laurierbladeren
1 bosje tijm
50 g gedroogde tomaten
zout
peper
De venkelknollen schoonmaken en in vier snijden. De stukken 3 minuten in kokend water houden en verfrissen. Het hooi van de artisjokken verwijderen en de vruchten in vieren snijden. De reebout in een pan met een scheut olijfolie aan alle kanten kleuren. Venkel, artisjokken, tijm, geperste knoflook en laurier toevoegen en de groenten op zacht vuur goudkleurig bakken. De versneden tomaten en de bouillon toevoegen, de pan afdekken en alles 45 minuten op zacht vuur stoven. De kruiding controleren en opdienen.
Gedroogde tomaten zijn met wat geluk te vinden in de (Italiaanse) speciaalzaak.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier