Yves Van De Ven van de foodblog Coolinary deelt één van zijn favoriete recepten met ons: 'Vitello Tonato, als het ergens op de kaart staat moet ik het geproefd hebben'.

Een prachtige combinatie tussen het subtiele, zachte karakter van het fijngesneden kalfsvlees, de uitgesproken smaak van de tonijnmayonaise, de zurige toets van kappertjes en het nootachtige van de rucola. Plezant om zien hoe iedereen aan deze klassieker met zijn 4 basiscomponenten een eigen interpretatie weet te geven. De pure basis, al dan niet aangevuld met een fijn stukje gebakken kalfsvlees, dan weer met een stukje kort gegrilde tonijn... altijd lekker!

Als ik zelf vitello tonato maak, dan laat ik mijn slager een kalfsgebraad fijnsnijden om de simpele reden dat ik geen snijmachine heb. De vitello tonato maak ik op basis van verse mayonaise.

Yves Van De Ven is de persoon achter de foodblog Coolinary, waar hij zijn passie voor eten en koken kan uiten. Sinds enkele jaren pent hij alle bedenkingen en ervaringen neer die doorgaans allemaal een link met het culinaire hebben.

Yves Van De Ven van de foodblog Coolinary deelt één van zijn favoriete recepten met ons: 'Vitello Tonato, als het ergens op de kaart staat moet ik het geproefd hebben'. Een prachtige combinatie tussen het subtiele, zachte karakter van het fijngesneden kalfsvlees, de uitgesproken smaak van de tonijnmayonaise, de zurige toets van kappertjes en het nootachtige van de rucola. Plezant om zien hoe iedereen aan deze klassieker met zijn 4 basiscomponenten een eigen interpretatie weet te geven. De pure basis, al dan niet aangevuld met een fijn stukje gebakken kalfsvlees, dan weer met een stukje kort gegrilde tonijn... altijd lekker! Als ik zelf vitello tonato maak, dan laat ik mijn slager een kalfsgebraad fijnsnijden om de simpele reden dat ik geen snijmachine heb. De vitello tonato maak ik op basis van verse mayonaise.