Recept: soep van zoete aardappelen, pompoen, kokos en curry

  • Moeilijkheid

Een recept van foodblogster Marta Majewska.

Ik heb het altijd leuk gevonden om nieuwe gerechten te bedenken en ben daarom constant aan het experimenteren met nieuwe ingrediënten, kruiden en samenstellingen. Dat is ook de reden dat ik destijds met mijn blog begonnen; om mijn verschillende culinaire experimenten bij te houden en te delen met vrienden en familie. Ik volg zelden recepten en laat me vooral inspireren door verse seizoen groenten. Een uitstapje naar de plaatselijke markt vind ik daarom super!

Een favoriet gerecht heb ik niet meteen, maar favoriete ingrediënten des te meer. Een van die ingrediënten die ik vaak gebruik is de zoete aardappel. Zoete aardappels zitten boordevol voedingsstoffen en antioxidanten en passen perfect bij een hartig avondmaal. Je kan ze op veel verschillende manieren bereiden, en ze smaken heerlijk, of je ze nu bakt, kookt, grilt of verwerkt in salades of soepen. Zelfs verse frietjes van zoete aardappel kan ik iedereen hartelijk aanbevelen!

In de herfst, wanneer de dagen korter worden en het wat kouder wordt, maak ik graag verse soep. Er zijn weinig gerechten die ik zo voedzaam en hartverwarmend vind als een kom hete soep. Onlangs maakte ik een soep van zoete aardappels, pompoen en kokosmelk. Het resultaat vond ik heerlijk, en deel daarom graag het recept met jullie. Dit soepje is heel makkelijk te bereiden en klaar in 20 minuten. Het is een erg romige soep boordevol smaak, en heeft een subtiele zoete ondertoon dankzij de zoete aardappel. Ideaal als maaltijdsoep of om mee te nemen naar het werk bij je lunch.

Gedreven door haar liefde voor lekker en gezond eten, startte Marta Majewska 4 jaar geleden de blog princessmisia.com. Gestimuleerd door dit succes en haar passie voor food, besliste Marta om een stapje verder te gaan. Ze heeft ook een eigen online foodmagazine gelanceerd, onder de naam “Luscious“. Het magazine presenteert Marta’s originele recepten en legt de nadruk op eenvoud en puurheid, zowel wat de gerechten als de layout van het tijdschrift betreft. Jaarlijks zullen er vier edities worden gepubliceerd, één voor de winter, lente, zomer en herfst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content