Recept: smoky frittata

  • Moeilijkheid

Sarah van de culinaire blog Food first, then morals, deelt het recept van één van haar lievelingsgerechten met ons.

Sarah van de culinaire blog Food first, then morals, deelt het recept van één van haar lievelingsgerechten met ons.
De laatste maanden is er geregeld iemand die het vraagt. “Je bent toch ook geen vegetariër geworden, zeker?” Een overtuigde vegetariër als lief hebben, ’t is in onze familie van carnivoren ongeveer hetzelfde als je hoofd vol sterretjes laten tatoeëren. Waar ik een jaar geleden een Donderdag Veggiedag organiseerde aan mijn tafel, is er nu enkel nog die ene dag in de week vlees te eten.

Voor mij is dat allemaal heel geleidelijk aan gegaan, maar mijn dichte omgeving voelt soms een plaatsvervangend gemis. Daarom maak ik zo graag de ‘smoky frittata’ klaar. Het is een gerecht dat je vindt in het vrij geniale kookboek ‘Plenty’ van Yotam Ottolenghi.

Wanneer de pot op tafel komt, verspreidt een geur van gerookt vlees zich over de ruimte. De carnivoren glimlachen, de vegetariërs kijken ietwat verschrikt. De combinatie van gerookte mozzarella (scamorza) en gerookt paprikapoeder heeft nu eenmaal dat effect.

Serveer hier een frisse salade bij met fijngeschaafde venkel of wat radicchio met truffelbalsamico en je hebt genoeg frisheid om de diepe smaken van de frittata te vergezellen.

Sarah deelt op haar blog welke culinaire ontdekkingen ze heeft gedaan de voorbije jaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content