Recept: heerlijke kersenvlaai met pudding

d1f469cc41c83eb695a76eea6c0f9679 © Kersenvlaai

Een lekker zomers gebak: kersenvlaai maakt iedereen blij. Geniet van de rode, zoete vruchten in deze hemelse vlaai.

Een lekker zomers gebak: kersenvlaai maakt iedereen blij. Geniet van de rode, zoete vruchten in deze hemelse vlaai.

Ingredi├źnten:

150 g bloem

2 koffielepels droge gist

30 g suiker

1 klein ei

50 ml melk

30 g boter

snuifje zout

bloemsuiker

Voor de pudding:

3,5 eetlepels vanillebloem

3 dl melk

3 el suiker

Voor de kersenvulling:

750 g vleeskersen

3 el water

1 el suiker

aardappelzetmeel

Meng de bloem met de droge gist en de suiker in een kom. Klop het ei los (zet een beetje ei opzij om de randen van het deeg te bestrijken) en meng met lauwe melk. Voeg de gesmolten boter en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 45 min. op een warme plaats rijzen.

Bereid nu de pudding. Los de vanillebloem op in een beetje melk, kook de rest van de melk samen met de suiker. Meng de vanillebloem onder de melk en laat doorkoken. Was en ontpit de kersen. Laat ze samen met het water en de suiker even opkoken en bind het vocht met wat opgelost aardappelzetmeel. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.

Kneed het deeg even door, rol het uit en leg in de vorm. Doorprik met een vork het deeg en bestrijk de randen met het restje losgeklopt ei. Bestrijk het deeg met pudding. Verdeel de kersen over de pudding. Zet 30 min. in een op 175┬░C voorverwarmde oven. Bestuif na het afkoelen de randen met bloemsuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content