Raviolia van Tinos

2462331 ©

Dit simpel recept, met tomatencompote en snijbiet, is ó zó lekker!

Dit simpel recept, met tomatencompote en snijbiet, is ó zó lekker!

Raviolia van Tinos
© Kris Vlegels

Voor 4:

Voor het deeg:

200 g bloem

2 eieren

2 el olijfolie

1/2 tl azijn

Zout

Tomatencompote:

3 rijpe tomaten

1 teen knoflook

zout, peper

suiker, olijfolie

Voor de vulling:

200 g snijbiet

200 g spinazie

1 ui, in plakjes gesneden

2 eieren

50 g geraspte kaas

100 ml olijfolie

Deeg: meng de ingrediënten, kneed tot een deeg en laat rusten. Rol uit tot een dikte van 2 mm en snij in vierkantjes van 4 cm.

Tomatencompote: snij de tomaten klein en stoof op matig vuur tot het vocht verdampt is. Voeg een uitgeperst teentje knoflook, zout, peper en een mespuntje suiker toe. Haal van het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.

Vulling: stoof de ui aan en doe er de versneden snijbiet en spinazie bij. Stoof kort, laat koud worden en voeg de eieren en kaas toe. Meng en verdeel over de helft van de deegvierkantjes. Strijk met een kwastje de randen in met eiwit of water, dek af met de andere helft van de vierkantjes, druk aan en kook vijf minuten in gezouten water.

Verdeel de compote over warme diepe borden, leg er de ravioli op, werk af met schilfers parmezaankaas en een streepje olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content