Homemade ravioli

Voor het deeg
  • 1 kg bloem type 00
  • 8 eieren
  • snuifje zout
  • Voor 1 kg vulling:
  • 1 kg geitenkaas
  • 300 g uitgeknepen spinazie
  • 100 g ComtĆ©-kaas
  • 100 g parmezaanse kaas
  • geraspte zeste van 3 citroenen
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • snuifje suiker
  • 2 geraspte teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
  1. Verwerk de bloem, de eieren en het zout tot deeg, en laat 1 nacht rusten in de koelkast. Bewerk het deeg met een pastamachine. 1 maal doordraaien op stand 1, op stand 2 en dan meteen doordraaien op cijfers 5 tot 7.
  2. Zo bekom je een groot bladdeeg waarop de vulling in kleine hoopjes kan geschikt worden. Randjes insmeren met opgeklopt ei of water. Daarna het blad toevouwen, aandrukken, en de ravioli uitsteken.
  3. Voor 1 kg vulling: meng alle ingrediƫnten voor de vulling in een blender en laat opstijven in de koelkast. De homemade ravioli wordt gepocheerd in een groentebouillon. Een deel van deze bouillon wordt mee geserveerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content