Ravioli

Voor het deeg:

Voor het deeg:

1 kg bloem OO

8 eieren

snuifje zout

Voor 1 kg vulling:

1 kg geitenkaas

300 g uitgeknepen spinazie

100 g Comté-kaas

100 g parmezaanse kaas

geraspte zeste van 3 citroenen

sap van 1 citroen

peper en zout

snuifje suiker

2 geraspte teentjes look

3 eetlepels olijfolie

Voor het deeg:

Verwerk de bloem, de eieren en het zout tot deeg, en laat 1 nacht rusten in de koelkast. Bewerk het deeg met een pasta-machine. 1 maal doordraaien op stand 1, op stand 2 en dan meteen doordraaien op cijfers 5 tot 7 . Zo bekom je een groot bladdeeg waarop de vulling in kleine hoopjes kan geschikt worden. Randjes insmeren met opgeklopt ei of water. Daarna het blad toevouwen, aandrukken, en de ravioli uitsteken.

Voor 1 kg vulling: Meng alle ingrediÔnten voor de vulling in een blender en laat opstijven in de koelkast. De gevormde ravioli wordt gepocheerd in een groentebouillon. Een deel van deze bouillon wordt mee geserveerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content